BAKAN YANIK’A SAĞLIK-SEN’DEN ZİYARET 
07 Haziran 2021, Pazartesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ziyarette sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve talepleri hakkında bilgi vererek bazı proje önerileri sundu. 
Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Durmuş’a, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu eşlik etti.
Sağlık-Sen heyetine ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yanık, sendikalar ve sivil toplumla birlikte hareket etmenin sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerine dikkat çekti. 
Durmuş, 10-14 gün kesintisiz karantina mesaisi yapan sosyal hizmet çalışanları başta olmak üzere tüm sosyal hizmet çalışanlarına ilave ödeme verilmesine özellikle vurgu yaparken, çalışanların sorunlarının masaya yatırılacağı idari kurul toplantısının da bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. 


SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SOSYAL DESTEK PROJELERİ
Ziyarette, Bakan Yanık’a sosyal proje önerisinde de bulunun Semih Durmuş, şiddet gören ya da şiddete tanık olan sağlık çalışanlarına psikososyal destek sunulmasına Sağlık-Sen olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 
Sağlık çalışanlarının mesaide oldukları zaman bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına da sosyal destek olunması gerektiğini ifade eden Durmuş, bu projelerin hayat bulması halinde sağlık çalışanlarının yükünün hafifleyeceğini kaydetti. 
Durmuş’un proje önerilerini sıcak karşılayan Bakan Yanık, sorunların çözümünün yanısıra projelerin hayata geçmesi noktasında da kollektif hareket edeceklerini belirtti.

PAYLAŞ :